Vantage VUE on the blink

Post Reply
shedmaster
Posts: 7
Joined: Sun Jul 19, 2015 4:54 pm
Altitude: 82
Weather Station: Davis Vue
Location: Wetheral Pasture

Vantage VUE on the blink

Post by shedmaster » Tue Jul 21, 2015 1:00 pm

I've had a VUE for almost 3 years, and for the modest outlay it has given good service. However, it is now intermittently failing to register any data on the console, the stops and starts having no obvious pattern. ISS battery changed and cleaned but makes no difference. Very grateful if anyone has any suggestions!
Thanks,
Andy - Wetheral Pasture

User avatar
Paul C
Professor
Posts: 8445
Joined: Mon Nov 02, 2009 8:52 pm
Altitude: 117m
Weather Station: Davis VP2
Location: Brampton
Contact:

Re: Vantage VUE on the blink

Post by Paul C » Tue Jul 21, 2015 8:37 pm

Hi Andy

WELCOME TO THE FORUM

Sorry your Vantage Vue isnt working, frustrating !!

I haven't got one, but I assume the console inside your house receives data wirelessley ? is it receiving all the packages. I can put my Davis VP2 into a mode for checking if its transmitting OK, comes as a percentage figure ?

Anne
Senior Climatologist
Posts: 912
Joined: Mon Jan 04, 2010 4:18 pm
Altitude: 31
Weather Station: Davis VV
Location: Scotby

Re: Vantage VUE on the blink

Post by Anne » Tue Jul 21, 2015 11:10 pm

I have a Vantage Vue. A couple of years ago the console screen got a fault. I emailed Davis support with a photo of the problem. They were quick to respond and I sent it away to Southampton for the screen to be replaced. They didn't charge!! I guess it was still in warranty but can't remember the timescales now.

Paul, I 'think' the console for the VV is the same or similar to yours.
Anne

shedmaster
Posts: 7
Joined: Sun Jul 19, 2015 4:54 pm
Altitude: 82
Weather Station: Davis Vue
Location: Wetheral Pasture

Re: Vantage VUE on the blink

Post by shedmaster » Mon Dec 28, 2015 11:39 am

Curiously, after several months of increasingly intermittent data receipt and lack of ideas on how to put it right, my VUE is now working 100% again. I was just about to shell out grumpily on another ISS for the new year but thought it best to check the old one again first... Nothing changed or moved, bit of a mystery why it's come back to life, but a pleasant surprise!

User avatar
Paul C
Professor
Posts: 8445
Joined: Mon Nov 02, 2009 8:52 pm
Altitude: 117m
Weather Station: Davis VP2
Location: Brampton
Contact:

Re: Vantage VUE on the blink

Post by Paul C » Mon Dec 28, 2015 9:17 pm

shedmaster wrote:Curiously, after several months of increasingly intermittent data receipt and lack of ideas on how to put it right, my VUE is now working 100% again. I was just about to shell out grumpily on another ISS for the new year but thought it best to check the old one again first... Nothing changed or moved, bit of a mystery why it's come back to life, but a pleasant surprise!
Have you got by chance a tablet ( Computer Tablet)

I found if I placed mine within 6ft of my Davis Console it stopped receiving data - I nearly forked out for a new one aswell until I moved the tablet to another room by chance

shedmaster
Posts: 7
Joined: Sun Jul 19, 2015 4:54 pm
Altitude: 82
Weather Station: Davis Vue
Location: Wetheral Pasture

Re: Vantage VUE on the blink

Post by shedmaster » Wed Dec 30, 2015 6:39 pm

At the time I did try moving the console around, without success.
But, curiously, it does roughly coincide with the arrival of a work tablet which used to sit on the desk only a few feet from the VV console...
Now I just have to calibrate the missing months with Brampton and Scotby to continue the run of data!

Anne
Senior Climatologist
Posts: 912
Joined: Mon Jan 04, 2010 4:18 pm
Altitude: 31
Weather Station: Davis VV
Location: Scotby

Re: Vantage VUE on the blink

Post by Anne » Thu Dec 31, 2015 9:36 am

You're welcome to my data. Just let me know what you need. Mine is a Vantage Vue too!
Anne

User avatar
Paul C
Professor
Posts: 8445
Joined: Mon Nov 02, 2009 8:52 pm
Altitude: 117m
Weather Station: Davis VP2
Location: Brampton
Contact:

Re: Vantage VUE on the blink

Post by Paul C » Thu Dec 31, 2015 10:09 am

Anne wrote:You're welcome to my data. Just let me know what you need. Mine is a Vantage Vue too!
Anne
and with mine, free to use

shedmaster
Posts: 7
Joined: Sun Jul 19, 2015 4:54 pm
Altitude: 82
Weather Station: Davis Vue
Location: Wetheral Pasture

Re: Vantage VUE on the blink

Post by shedmaster » Fri Jan 01, 2016 11:10 am

Thanks Anne, Paul. Will let you know how I get on...
Happy new year!
Andy

Post Reply

Return to “Weather Stations and Software”